החזרת פריט לחנות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/09/14 21:50 ו באלול התשעד

שאלה

אני מטייל באמריקה ואני במקום שצריך בשביל לטייל בו ללילה אחד שק שינה. מה שהרבה אנשים עושים זה לקנות מחנות גדולה מסויימת שק שינה, להשתמש בו ללילה ולהחזיר אותו לאחר יום יומיים וכך הם מקבלים את כספם בחזרה. כי מותר להחזיר דברים עד 14 ימים.

האם הדבר מותר לפי ההלכה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני מתפלא על השאלה - כיצד יעלה על הדעת לנהוג באופן כל כך מכוער?
הרי תנאי ההחזרה הוא שלא נעשה שימוש בחפץ!
זה שקר וגנבת דעת.
אולי גם נזק מפני שהשק"ש ימכר למישהו אחר במחיר של שק"ש חדש...