כשרות בשר - רבנויות

חדשות כיפה רבני בית הלל 01/09/14 09:58 ו באלול התשעד

שאלה

שלום רב,

ברצוני להבין את שורת ההלכה בשאלה על אילו רבנויות ניתן לסמוך, בעיקר בנושא בשר. ישנה רשימה של צהר, וככל שניתן אני משתדל לקנות בשר בהשגחת אותן רבנויות. השאלה היא מה לעשות כאשר אין בנמצא. עד היום קניתי בד"ץ, אולם הדבר מגביל מאד, וגם איני חש נח איתו מבחינה אידיאולוגית.

האם, במצב בו אינה מתכוון להדר, ישנה בעיה ממשית לקנות בשר מרבנויות אחרות? מכל רבנות אחרת? מה לגבי מסעדות (בירושלים למשל, אך ללא תווית מהדרין)?

תודה רבה!

תשובה

שלום! יישר כח לשואל היקר על ההקפדה בדיני כשרות המזון. הידור בכשרות המזון הינו עבודת ה' לא פחות מכל הידור וחומרא אחרים.
הרשימה של צהר וכושרות מתייחסת רק לבשר עוף. אם הנך משתדל לאכול רק מהדרין אז לא ידוע לי על שינוי ברשימה ויש צורך להמשיך להקפיד על הרשימה וכשאין בסופר בנמצא בשר מהרשימה הנ"ל אז לקנות בד"ץ וכדומה. אם אתה מעוניין להפסיק להקפיד לאכול עוף מהדרין תוכל לעשות התרת נדרים, ולאכול מכשרות של כל רבנות, שהרי גם רבנות זה כשר!

התשובה ניתנה ע"י הרב אשר פויכטונגר