2 שאלות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/08/14 21:37 ד באלול התשעד

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

יש לי 2 שאלות:

1. לפני חצי שנה בערך רציתי לקנות כובע מסוים. ראינו בחנות אחת שיש כובע שרציתי אבל קצת באיכות לא טובה. אז לא רציתי לקנות. ואז הלכנו לחנות אחרת וראיתי אני חושבת את אותו הכובע הסוג והחברה, אבל ניראה יותר חדש. המחיר היה גבוה מהמחיר בחנות הקודמת. אמא שלי אמרה למוכר שחנות אחרת היה להם כובע בידיוק כזה והם מכרו אותו בפחות כסף והוא עשה לנו הנחה.

זה נקרא לשקר, לרמות?? כי הכובע השני היה ניראה יותר ישן... אין לי בעיה ללכת למוכר ולהגיד לו את זה ולהחזיר לו כמה שקלים, אבל הבעיה שזה במקום רחוק ואני צריכה שאמא שלי תסיע אותי לשם- להגיד לה להסיע אותי לשם או שזה אסור כי אסור להוכיח הורים? מה לעשות? בנתיים מותר לי להשתמש בכובע?

נ.ב. זה היה מזמן ואני לא ממש זוכרת טוב אולי היא לא אמרה את המילה 'בידיוק' אני לא כל כך זוכרת...

2. קראתי שמותר לגעת בסבא ואבא. ולאח אני חושבת אסור. אמרתי לאח שלי 'קראתי שאסור לתת חיבוק ונשיקה לאח...' (ניראלי קראתי גם את זה)והוא התעצבן ואמר לי ללכת. בשולחן שבת הוא אמר מתי את שמה רעלה? ואז התחלנו לדבר על זה, ובקיצור כנראה ממש הכעסתי אותו ואני לא יודעת מה לעשות... ועוד בחודש אלול...

מה הרב מציע לעשות?

שנה טובה כתיבה וחתימה טובה

תודה רבה וסליחה על הטירחה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בענין הראשון - אין כל סיבה לדאגה. זו היתה בחירה של הסוחר למכור במחיר הזה. הוא היה יכול לסרב למכור.

בענין השני - אם לא רוצים לריב צריך להזהר ולא להגיד דברים מעצבנים.
נכון שלפי ההלכה לא מחבקים אחים ואחיות אבל לא צריך לומר את זה בדרך מעצבנת.
אם באמת לא התכוונת לפגוע בו, אין לך חובה לבקש סלימה.
תני לזמן להשכיח את העניין.

שנה טובה!