סיום מסכת/סדר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/08/14 21:33 ב באלול התשעד

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אני סיימתי את כל סדר זרעים (במשניות) ובימים הקרובים גם מסכת ברכות (בגמרא), שאלתי היא האם לעשות סיום בפומבי?

אני יסביר את ספקותיי,

לפני פחות מחודש עשיתי סיום מסכת (שנדחתה הרבה זמן) והקירוב בניהם לדעתי יגרום ליוהרא,

דבר שני, את סדר זרעים אני מרגיש שלא למדתי באופן מעמיק ומידי פעם רק קראתי אותו, ואת מסכת ברכות לא התעמקתי לעומת המסכת הקודמת.

דבר שלישי, אם בסופו של דבר אני כן יעשה סיום בפומבי, לעשות את שני הסיומים ביחד?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כדאי לעשות את שני הסיומים ביחד.

שבת שלום
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום