צניעות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/08/14 20:46 ב באלול התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב ,

רציתי לשאול שתי שאלות :

1. ידוע שאסור לאישה לתת מתנה לגבר וכן לגבר לתת מתנה לאישה , רציתי לדעת האם זוג שאינו נשוי וגם לא מאורס עדין , אבל מתכנן להתחתן , האם מותר להם להביא מתנה ליום הולדת אחד לשני ?

2. אם בחורה נמצאת בבית לבד עם גבר (והגבר הזה במקרה גרוש) כי הם צריכים לתכנן משהו ביחד לאיזשהו ארוע , האם מותר להם להיות באותו בית לבד ? האם מבחינת ייחוד זה יספיק שהדלתות יהיו פתוחות בבית וחלונות פתוחים ? מדובר בדירת קרקע שמשקיפה אל הרחוב , יש שם ממול בית כנסת והרבה עוברים שם

אשמח לתשובה מפורטת

תודה רבה ושבת שלום !

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

ו. מותר להביא מתנות, ובלבד שלא יתכוונו לדברים אחרים.
2. עדיף שלו, אבל אם אין ברירה במקרה שהדלתות פתוחות וכל החלונות פתוחים אפשר להקל.

שבת שלום
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום