כיסוי ראש בבית ההורים של בעלי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/08/14 19:32 א באלול התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום,

עד כמה שידוע לי, מותר לאשה להסתובב בתוך ביתה ללא כיסוי ראש, גם אם יש בביתה אורחים, שכנים, וכדומה. האם אני טועה?

אם כך הוא הדבר, אז האם מותר לאישה נשואה ללכת גם בבית הורי בעלה ללא כיסוי ראש? כשהנוכחים שם הם אבי בעלה, גיסים, אחיינים בוגרים וכדומה?

אני מדברת על מצב שבו אנחנו מתארחים שם למשך רה"ש (3 ימים). נתקלתי כבר בשני סיפורים של נשים שלא רוצות לנסוע להורי הבעל כי אין להן כוח להיות שלושה ימים עם כיסוי ראש בכל פעם שהן רוצות לצאת מהחדר לקחת כוס מים. כאבן מובן לי מאוד.

האם יש יסוד להחמרה הזו?

אודה מאוד לתשובתך.

בברכה.

תשובה

שלום וברכה

אינני חושב שמדובר בהחמרה.
בית החם והחמות אינו ביתם של הזוג.
יש אכן מקום להקל בביתם של הזוג, אך לא בבית אחר.

האם לא יהיה נכון יותר לא להכניס את זה לשיקול הדעת האם ליסוע לראש השנה ? גם אם זה קשה ולא נוח ?

כל טוב ושנה טובה