להיות אמיתית עם עצמי ולא מושפעת

חדשות כיפה חברים מקשיבים 24/08/14 20:07 כח באב התשעד

שאלה

לפעמים אני מרגישה שאני לא אמיתית עם עצמי. לדוגמא היום הלכתי לקנות חצאית ויצא לי לחשוב מה החברות יגידו.. וזה מאד עצוב לי. יש לי את הדעות משלי ואת הסגנונות שלי ואני גאה בהם ורוצה להוציא אותם לפועל אבל לפעמים אני מרגישה שהחברה גם דופקת, אני לומדת באולפנא והרבה מהשיח שם זה על המראה והאופנה ורוב הזמן מדברים על הקניון הזה, ועל החנות החדשה וזה משגע אותי! אני רוצה להיות בחברה של הבנות שאני אוהבת וטוב לי אתם אבל אני לא רוצה להיות כזאת שזה רק מה שמעניין אותה ועל זה היא מדברת באולפנא שלה( בבית זה ממש לא ככה זה תופס מקום חשוב אבל אני יודעת מה יותר חשוב פשוט באולפנא על זה מדברים ןאני נגררת, אני מרגישה שאני מתחילה להיות מושפעת מהם וגם אני מתחילה לדבר על כל זה והזמן שלי סובב סביב זה..מה אני יכולה לעשות כדי שזה לא יהיה המצב? זה באמת עצוב לי!

ויש לכם רעיון איך אפשר להיות אמיתי עם עצמך?

תשובה

לשואלת היקרה שלום וברכה!
מדהים לראות שאלה כל כך אמתית. שמגיע מאדם אמתי. ממקום של אמת!
אז האמת-אחלה שאלה!!
כפי שאמרתי לפי שאלתך ניתן לראות קצת אחרת ממה שאת מרגישה וננסה לנתח את הדברים יחד.
כתבת כי אתה חשה כי אינך אמתית-אבל אדם שחי בשקר-לעיתים חי את השקר! ואדם שיודע להבדיל איפה הוא בא לידי ביטוי בצורה הכי נכונה והיכן זה פחות הוא-הוא אדם שמאוד מחובר לאמת.
כל שכן אדם שמפריע לו כאשר זה לא הוא ממש נמצא שם!-כך שאת בסיס הדברים כבר יש לך ואין לך אלא לשמוח.
אכן ציירת היטב את המציאות שאנו חיים בה עולם שמסתכל על החוץ ולא על הפנים, עולם מלא בפרסום ופרצופים יפים "עלמא דשקרא"(עולם של שקר)
ראי, ישנה טבעיות שאכן בנות סביב גילך אכן מתעסקות בחיצוניות.
את כאדם מאוד אמתי-זה קשה לך, וטוב שכך..!!
אז מה עושים?

דבר ראשון את עצמך תיארת את הדברים נכונה:
תעשי לעצמך מבחנים-לכי לחנות שהיא לא ממותגת למשל.
או שאם תרגישי שאת קונה בגד אך ורק בשביל מה יגידו-אל תקני.
אך עם זאת אני אומר רק נק´ נוספת-אנו חיים בעולם שיפוטי ויש טבעיות גם ב"מה יגידו" נכון אנו צריכים להתרחק מכך, צריכים לשאוף לא להיות שם אבל אם אכן ישנו צעד שאנחנו רוצים לעשות ואנו גם מכניסים את שיקול ה"מה יגידו" אנו צריכים מצד אחד להבין שיש את הנק´ הזו-ועצם הבידול של הנק´ זה חשוב!! שזה יהיה לנו במודעות.
ומצד שני לזכור שגם אני כאן וואלה אני עושה כי זה אני וכי אני רוצה ואני גם נמצא כאן! צריך להיזהר מביקורת עצמית מוגזמת-אחרי הכל אנחנו בני אדם ואנו צריכים לקבל גם את המושג-תהליך!!! שלבים בחיים..
את כבר בשלב גבוה!

כמו כן תתחברי לעצמך!!
תקראי ספרים שמעניינים-אותך!
תשמעי שיעורים שמעניינים-אותך!!
תפתחי שיחות ודיונים עם החברות-כפי שאת מאמינה..
כולנו מושפעים מהסביבה כל הזמן-אך את אכן צודקת ישנו גבול שעל האדם להציב לעצמו, אנו נמדדים בבחירות שלנו בחיים. באיפה-אני בחרתי.
ויתכן שזה מה שמפריע לך שלעתים את מרגישה שהחברה בוחרת בשבילך.
ולכן אם תנסי כמה שיותר להביא את עצמך ממילא יידחו הדברים שהם פחות את.
באופן כללי בחיים-ככל שאנו מוסיפים טוב כך הרע מסתלק!
אז לסיכום:
ככל שאנו יותר בוחרים-כך אנו יותר אנחנו!! אנחנו צריכים לגדול מבחירה לבחירה.
צריכים לקבל את עצמנו גם, לקבל את המקום של התהליך!!
שווה לפעמים לבחון את עצמנו מה רע?
שיהיה הרבה הצלחה!!
ושוב סחטיין על השאלה הטובה-פשוטו כמשמעו!!
חנן.