להחמיר או להקל ?!

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/08/14 15:11 כח באב התשעד

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב ותודה מראש על התשובה,

רציתי לשאול בענין שני דברים שהקשר ביניהם הוא האם להקל או להחמיר?

1. בערך בתקופת ספירת העומר החלטתי להפסיק לשמוע מוזיקה בכלל (לפני לא הקפדתי), ובעיקר מוזיקה לועזית לא צנועה שאני יודעת שלא עושה לי טוב... כמו הרבה דברים בחיים שלי, בגלל שהפסקתי את זה בבת אחת ולא בהדרגה, אני מרגישה שאני רוצה לחזור לשמוע מוזיקה לועזית יותר מבדרך כלל. דבר נוסף - אם אני זוכרת נכון, לקחתי על עצמי את זה בלי נדר לרפואת אנשים ולעילוי נשמות.

האם יש לי היתר לחזור לשמוע מוזיקה לועזית צנועה כשאני יודעת שאין סיכוי שאחזור לשמוע מוזיקה לא צנועה? כי ממש קשה לי ואני רוצה לחזור לשמוע מוזיקה!

2. בערך אותו ענין עם תכשיטים. לקחתי על עצמי לרפואת ולעילוי נשמות, בבת אחת ובלי הדרגה, לא לענוד כלל תכשיטים, ועכשיו אני ממש מרגישה צורך לחזור לשים לדוגמה שרשראות וצמידים ברגלים... זה יהיה הרבה יותר צנוע ממה שנהגתי בעבר, אבל שוב - האם יש לי היתר??

תודה רבה רבה, נ.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

השאלות שלך אינן אם להקל או להחמיר אלא כיצד להתמודד עם העובדה שאת לוקחת על עצמך דברים שקשה לך לעמוד בהם.
עניין זה כבר גינה קהלת (פרק ה; ג - ד): "כאשר תידור נדר לא-לוהים, אל-תאחר לשלמו כי אין חפץ, בכסילים: את אשר-תידור, שלם. טוב, אשר לא-תידור משתידור, ולא תשלם".

´לקחתי על עצמי´ זהו סוג של נדר. עליך לעשות התרת נדרים ולשם כך צריך לפנות אל רב.