שם לילדה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/08/14 14:38 כח באב התשעד

שאלה

בס״ד

כבוד הרב שלום רב,

אני ובעלי שנינו בתהליך חזרה בתשובה מאז חתונתנו לפני כשמונה חודשים. ברוך השם אני בהריוני הראשון וצפויה אם ירצה השם ללדת בקרוב בת בכורה,

אני ובעלי שנינו מאוד רוצים לקרוא לילדה בשם נוגה. הבנו כי השם יכול להיות מעט בעייתי בשל העובדה שמוזכר במקרא כשם זכרי.

האם יש איסור לקרוא לילדה נוגה באם הכוונה היא למשמעות החיובית?

בנוסף היינו רוצים לתת לה את השם האמצעי ״הלה״ על שם סבתא רבה שלי הצדיקה שנפטרה בשיבה טובה בגיל 97 האם זהו שם טוב?

בתודה מראש,

מ.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אינני מבין גדול בשמות,
אך כדי להעניק מענה לפניה שלכם עיינתי בתשובות של אחרים ואני מפנה אתכם לקישורים.

כלפי השם נגה יש הסתייגות מסויימת

http://www.orlanoar.com/?nav=open_send_center