חוסר התאמה בנישואין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/08/14 12:53 כד באב התשעד

שאלה

אני נמצא במצוקה קשה, אני נשוי כבר כמה שנים, יש לי ילדים, אך אני אומלל, ואף יותר מכך, היות שלדעתי אין ביני לבין אשתי ולו את ההתאמה הבסיסית ביותר, ואביא כאן כמה דוגמאות-

א) למדנו במוסדות השונים בהשקפת עולמם אחד מהשני.

ב) אנו מעדות שונות.

ג)היא אשה שמנה כהה ומכוערת, ומעוררת בי דחיה.

ד) האופי והקול שלה לא עדינים, לדעתי היא אשה גסה ופראית ולא בעלת תכונות נשיות.

ה) אני רציתי להקים בית של תורה, היא-לא, כפי שנראה מהדרך בה היא מנהלת את הבית, ועוד הוכחות.

אני נמצא במצוקה קשה, ממש נקרע לי הלב, על שהפסדתי את חלום חיי-להתחתן עם אשה שמתאימה לי, ובמקום זה אני חי עם אשה שלא נעים לי במחיצתה.

כיצד אפשר להתעודד מהשבר בו אני שרוי?

תשובה

שלום וברכה

כואב כל כך לקרוא את מה שאתה כותב.
ומתוך כך, ההכרעה היסודית כעת היא בידיך.
השאלה היא האם אתה מעוניין להתמודד על החיים שלך או להיכנע להם; לחפש דרכים לבלוע את השבר, או לנסות לצאת ממנו.
אם אתה בוחר בדרך הראשונה, בה החיים שלך מתנהלים לאור המצב אליו שקעת – אפשר שלא תהיה לך תקומה.
אולם אם אתה בוחר בדרך השניה, ומוכן לריצת מרתון שתשנה את המציאות הקיימת – יש בפניך אפשרויות רבות ומגוונות.
הטוב ביותר הוא כמובן ללכת לייעוץ זוגי. בייעוץ זוגי זה תלמדו כיצד לדבר האחד עם השני, כיצד להתברך מההבדלים ביניכם, כיצד לספר האחד לשני על מה שמפריע לו ולעזור האחד לשני לצאת מזה (אתה בוודאי יודע כי סביר מאוד להניח שאשתך חושבת שלו היית משנה הרבה מאוד דברים בהתנהגות שלך – חייכם היו טובים יותר, ביחד), ועוד ועוד.
ואז, במקום לכעוס האחד על השני, או להיות מתוסכלים מחיי הנישואין שלכם – אתם יכולים ללמוד לצעוד בדרך חדשה, שרק תלך ותקשור אתכם יותר ויותר.

האם אתה מוכן ללכת בדרך זו ?

כל טוב