זרע לבטלה וראיית תוכן לא ראוי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/08/14 19:04 כג באב התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול מה חמור יותר- צפייה בתוכן לא ראוי (מחשב, טלוויזיה...), או הוצאת זרע לבטלה? אני מקווה שתשיב לי תשובה של אחד מהדברים.

תשובה

שלום וברכה

אני לא אוהב לענות על שאלות מה יותר חמור.
כאשר מדובר בשני דברים רעים – מנסים לא לעשות אף אחד משני הדברים הרעים האלה, ולא לבחור בין הרע יותר לרע פחות.
אם השאלה היא מהיכן להתחיל - כיוון שהצפייה בתוכן לא ראוי משחיתה את הנפש, את ההתנהגות, את היחס בין המינים וכדו', וגם מביאה לידי הוצאת שכבת זרע לבטלה – כדי להתחיל בכך. אולם, כאמור, זו אינה קביעה מה טוב יותר או פחות.

כל טוב