שינה בראש השנה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/08/14 09:29 כג באב התשעד

שאלה

שלום,

מניין שחרית בראש השנה מתחיל בבית הכנסת בסביבות השעה 7.00. האם מותר לי להמשיך לישון בבוקר לאחר הנץ (ולהגיע בזמן לתפילה...), או שרצוי לקום לפני עלות השחר וללמוד בינתיים תורה (שהרי כל הישן בראש השנה ישן מזלו...)?

כל טוב

תשובה

שלום וברכה

יש מעלה גדולה של קימה בהנץ בראש השנה, לפחות ביום הראשון, ונראה לי שזו כוונת הגמרא.
ברם, הנושא העיקרי בראש השנה אינו נעוץ בשאלת השינה, אלא בשאלת יכולת העמידה בתפילה וביום כולו, באור יום הטוב של מלכות ד' המתגלה עלינו בתקיעת שופר.
על כן, אם ביכולתך לקום בהנץ בלי לפגוע בכל העולם הרוחני של ראש השנה שלך – זה בוודאי הדבר הנכון לעשותו. אולם אם משמעות הקימה תהיה איבוד היכולת לעמוד בראש השנה כפי שראוי לעמוד – אפשר לנהוג כמו רבים רבים ולישון עד זמן התפילה.

כל טוב