ר"ה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/08/14 10:12 כב באב התשעד

שאלה

למה יוצא ר"ה 3 ימים כבר פעם רביעית בעשור האחרון?

הנשים סובלות הכי הרבה מכך. כמה אפשר להעמיס עליהן בישולים וסידורים ולהתענות בבית הכנסת (גם הגברים).?

האם בגלל שהתקלקלו הלויים בשיר פעם אחת לפני כ-2000 שנה, אנחנו צריכים לסבול עוד 2000 שנה?

ומה עם בל תוסיף?

(למזלינו סוכות לא מושפע מכך)

אם לאחרונה מצאו הצדקה להתיר לחילי צוק איתן לנסוע בשבת!! (חילול שבת! (דאוריתא).

כאן מדובר לבטל יום שני שהוא בניגוד לתורה שדרשה יום אחד בלבד.

גם התורה הבינה שחג יותר מיום אחד הופך לנטל קשה.

תשובה

שלום וברכה

א. אינני יודע לומר למה יוצא בשנים האחרונות הרבה פעמים ראש השנה בדרך זו. לא נראית לי סיבה עמוקה, אלא סיבה טכנית בלבד.
ב. אם הדברים מביאים לידי סבל – צריך לשנות אותם. אפשר בהחלט לבשל פחות; אפשר לגייס את כולם ולא רק האמהות אחראיות; אפשר להשקיע מאמץ דווקא בעשיית דברים משמחי לב בימים אלה, ועוד ועוד.
ג. לא נראה לי שהכיוון שנבחר בו יהיה לבטל את ראש השנה ביום השני, עד שנחיה במצב של שינוי כולל בכל תחומי הלוח. על כן, בנתיים, נכון יהיה ללכת בדרך המשמחת ולא הכואבת.
כל טוב ושנה טובה טובה