שינוי שם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/08/14 02:04 כב באב התשעד

שאלה

שלום רב,

ילדתי ב 7.6.2014 את ביתי וקראנו לה ״ליה״,

החלטנו כי השם לא מתאים לילדה איננו מתחברים אליו וברצוננו לשנותו.

השם החדש שנבחר הוא ״הילי״

בחרנו שם דומה

והוספנו לו בעצם אות נוספת ״י״ .

נשמע לשמוע דיעה על הנושא.

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברכות לרגל הולדת בתכם.
אני לא בטוח שאני הכתובת הנכונה לשאול שאלות כאלה, שכן אני מייחס חשיבות מועטה מאוד לשאלה כיצד קוראים למישהו. את עיקר הדמות אני קורא דרך הבחירה, ההתנהגות, המידות הטובות, החיוך, האהבה, הקדושה וכדו' – ולא דרך השמות והתאריכים.
ברם, אם זה חשוב לכם – אזי קראו לה בשם החדש, ואז תוכלו להפנות את המאמצים שלכם ואת תשומת הלב שלכם לדברים החשובים באמת.

כל טוב והרבה שמחה