שינוי שם

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 17/08/14 16:47 כא באב התשעד

שאלה

שלום רב לכבוד הרב.

שמי: נופית. שם אמי: תקוה.

תאריך לידתי: י"ח תמוז התשמ"ח.

מזה שנים שאני חשה בתקיעות מסוימת בחיי ואף בחולשה גופנית. הציעו לי להחליף שמי לשם המסתיים באות ה'. אני מתלבטת ורוצה לדעת האם כדאי, מהן ההשלכות ואלו הצעות יש לכבוד הרב ספציפית אליי. יש לציין שברוך השם אני בעלת תשובה מזה תשעה חודשים. אשמח לדעת גם האם הרב רואה לנכון לשנות ומהי האפשרות הכי רמה וטובה בעיני הרב, בין יתר האפשרויות...

תודה רבה,

נופית בת תקוה...

תשובה

אני לא אוהב לתת המלצות לשינוי השם. זה משהו מאוד אישי. אם את מרגישה חולשה אז תזרמי עם מה שאת מרגישה.
הייתי הולך בכיוון של שם יותר מסורתי/ בעל משמעות. שמך הנוכחי נופית מלשון נוף מדבר על הדר חיצוני שלא ברור שיש מאחריו מהות ולכן אם את לא מסתדרת עימו כדאי לשנות את הנקודה הזו.