שם לבן שיוולד בע"ה בקרוב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/08/14 10:03 כא באב התשעד

שאלה

שלום רב,

אני בהריון מתקדם בע"ה ומין היילוד זכר.

רציתי לשאול:

בעלי בא ממשפחה קטנה מאוד-חלק גדול נספה בשואה.

אנו מעוניינים לתת לבן שיוולד בע"ה שני שמות-שם אחד ששנינו מאוד אוהבים ושם נוסף על שם הסבא של בעלי. יש לציין כי הבן שלנו שיוולד בע"ה הוא הנכד ממין זכר הראשון במשפחה ומלבדנו אף אחד לא נושא את שם המשפחה-לבעלי שתי אחיות ובן דוד שאין לו ילדים.

השאלה: האם זה בסדר לתת שני שמות? הסבא רבא ז"ל נפטר בגיל צעיר ממחלה. ושאלה נוספת? אחות של בעלי קרואה גם היא על שם הסבא אך לא בשם המדוייק מעצם היותה אישה. האם זה בסדר לקרוא גם לילד על שמו?

אני מאוד אוהבת את המשפחה של בעלי ומעוניינת לעשות להם כבוד.

תודה רבה על ההתייחסות

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש המסתייגים ממתן שם של מישהו שנפטר צעיר.
הפתרון הוא - להוסיף שם שני שיש בו מעין תיקון. לדוגמה אם שם הנפטר היה 'שמעון' יקראו לתינוק 'שמעון חי' וכד'.
יש גם משנים מעט - מעקיבא לעקיבה, מישעיהו לישעיה וכד'.

הוספתי כאן שתי תשובות מפורטות בנושא ואני ממליץ לכם לעיין בהם:

http://shut.moreshet.co.il/shut2.asp?id=79331

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3713278,00.html