תספורת ראשוננ

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 16/08/14 13:05 כ באב התשעד

שאלה

שלום רב,

אני ואבי הילד שלי גרושים. הוא מגיע ממשפחה דתית מורוקאית ואנחנו חילוניים ( כולנו בקשר ממש טוב). בגיל 3 הם מתכננים לעשות טקס חגיגי בבאבא סאלי לכבוד התספורת הראשונה.

אין לנו שום מושג לגבי הטקס ורציתי לשאול, מה התהליך של הטקס מה תפקידי האם בטקס, במה נהוג להתלבש ולהלביש את הילד. האם נהוג לשים כיבוד? ואם כן האם זה בסגנון שולחן מתוקים?

אנחנו קצת חרדים מהלא נודע במיוחד המשפחה שלי. כשאני שואלת שאלות את משפחתו ואותו הן נענות בדרך כלל " אל תדאגי נדאכ להכל" אבל זה לא כל כך מספק אותי ונראה לי שאין להם מושג שאני ומשפחתי נהייה עדים לטקס זה בפעם הראשונה ועוד של הבן שלי.

אשמח לכל תשובה, הכנה והדרכה...

תודה מראש!

תשובה

לשואלת שלום רב וסליחה על העיכוב.
זהו מנהג שאין לו כללים ברורים וטקס מסודר. יש כל מיני מנהגים אצל אנשים וקהילות, אבל אין כאן משהו מחייב, כיון שכל החלאקה אינה חיוב.
לכן צריך לשאול שוב אצל המשפחה ולבקש להיות שותפים או לפחות מיודעים מה הולך להיות.
ראי גם https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=147565
וכן http://cafe.themarker.com/topic/1565647/

בברכה
אפי קיציס