עבודה בשבת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 15/08/14 13:13 יט באב התשעד

שאלה

שלום,

בחודשים האחרונים חיפשתי עבודה מסויימת שאני ממש רוצה לעבוד בה, ללא הצלחה. עד שלפניי כמה ימים חזרו אליי והציעו לי לבוא לראיון, אך העבודה כוללת שבתות.

עכשיו, בעיקרון, העבודה היא טיפול בתקלות תקשורת של כלל האוכלוסיה, מה שלא בהכרח מחייב שהטיפול יהיה פיקוח נפש, אך אני מאמין שחלק מהתקלות הם אכן בגדר פיקוח נפש (לדוגמה, אם למכבי אש נפל כל התקשורת של הטלפונים בשבת ואי אפשר להתקשר אליהם בזמן חירום) אבל לא ניתן לדעת האם כל תקלה ותקלה אכן בגדר פיקוח נפש או לא.

רציתי לדעת האם מותר לי לעבוד בעבודה כזאת בשבת.

תודה מראש!

תשובה

שלום לך

אסור ליהודי לעבוד בשבת גם אם ישאר רעב ללחם ולא יהיה לו מה לאכול - לא לו וילדיו ישארו רעבים.

אינני מכיר את הפרטים אבל מתוך התיאור שלך נראה שזו עבודה אסורה בשבת.

גם אם אתה צודק וחלק מהתקלות הן בגדר פיקוח נפש ברור הרי שאין שום היתר לתקן על תקלה אחרת.

אם תרצה אתה יכול להתקשר אלי ולהסביר לי פרטים נוספים

בברכה דוד לוי