תמונות צנועות?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/08/14 20:32 יח באב התשעד

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב, המון יישר כח!

יש לי 2 תמונות שקיבלתי מתנה לפני המון שנים כנראה.

שמעתי ממישהי שלתינוקות, ילדים, לא כדאי להראות (כך היא שמעה או למדה כנראה) חיות לא כשרות כדי שלא ידבקו בתכונות האכזריות שלהן. יכול להיות שאני קצת לא מדייקת במה שהיא אמרה.

אני לא רוצה את התמונות ואני לא יודעת אם לזרוק או לתת למישהו..

חשבתי לתת לגן ילדים, או לחנות יד שניה שהכסף הולך לנזקקים...

האם יש בעיה לתת, או שצריך לזרוק?

ויש בעיה בצניעות בתמונה?

הנה התמונות:

http://www.israup.net/images/86f0c8aa91a81f03ebfd85cf987f2c10.jpg

(בתמונה אחת כתוב באנגלית 'אני אוהב אותך')

סליחה על הטירחה ותודה רבה!

יום טוב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אלו תמונות של ארנבים חמודים וכלבלבים חמודים.
התמונה מקרינה אהבה ורכות - אני לא מאמין שאפשר למצוא בה אכזריות.
לא כל החיות שלא כשרות הן אכזריות: שפן וארנבת, חמור וגמל, הם לא אכזריים.

אני מבין ומכבד מי שלא רוצה תמונות של בעלי חיים שאינם כשרים, אבל אין לראות בכך איסור.

בקיצור - תציעי למישהו שממילא לא מקפיד על כך - מישהו שמגדל חתול או כלב, מישהו שיש לו כבר תמונות כאלה...

אפשר גם למכור לחנות יד שניה ואת הכסף לתת לצדקה.