איך לעזור לבעל ללכת ללמוד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/08/14 09:02 יח באב התשעד

שאלה

שלום!

בעלי מקסים! חשוב לי שהוא ילדמד תורה פעם בשבוע שעה! הוא גם רוצה אבל הוא מאוד עייף - עסוק - קצת מתעצל...

אמרתי לו שזה חשוב לי, אמר שהוא יודע ויעשה זאת...עדין לא קרה...

נשואים שנה, ב"ה באושר רב ביותר.

איך אני יכולה לעזור לו ללכת?? זה מאוד חשוב! והוא גם רוצה. וברגע שיתחיל הוא ימשך לזה! עוד מעט בה יהיה לנו תינוק, ואני לא יכולה לדמיין איך נגדל אותו ונחנך בלי שהבעל לומד!

חשבנו על שיעורים משותפים, והלכנו, וזה רק עשה לנו טראומה...כי השיעורים ברמה מאוד נמוכה בדרך כלל שזה לזוגות.

חשוב לי שהוא ילמד שמירת עיניים (שומר מאוד!) ותורה בפרט!

איך אני יכולה "לגרום" לו ללכת? בלי "לשגע" אותו על זה....?

תודה על העצות!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נראה שהוא מאוד רוצה אבל קשה לו.
צריך שהדברים יבואו בטוב ולא בלחץ או תחושת כפיה.
את צריכה לזכור שעדיף לגדל ולחנך תינוק עם בעל שרוצה ללמוד ועדין לא מצא זמן, מאשר עם בעל שמרגיש שאשתו מציקה לו.

תעשי ביחד עם בעלך בירור כפול - מה ומתי:
קודם כל למצוא את היום והשעה שנוחים לו. חברים רבים שלי שעובדים קשה כל השבוע, מצאו את שבת אחר הצהרים כזמן מתאים - אחרי המנוחה של יום שבת מקדישים עתים לתורה.

בירור שני - מה ללמוד. נדמה שחייבים ללמוד גמרא, זה לא נכון. מי שיש לו זמן מועט, ילמד מה שמלהיב אותו: חומש, מדרש, הלכה, מוסר...

אחרי שתמצאו מה הכי מתאים ומתי הכי מתאים - אני בטוח שבעלך יתחיל להתמיד בלימוד.