לאהוב את עצמך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/08/14 18:54 יז באב התשעד

שאלה

שלום.

אני בת 19 ואני לא אוהבת את צורת ההתנהגות שלי.

עד לא מזמן אפשר להגיד שהייתי מכוערת ועכשיו בשנה האחרונה עברתי שינוי רציני והמראה החיצוני שלי ממש השתפר.

ועכשיו תמיד אני רוצה שאנשים בעיקר בנים יסתכלו עליי.

אני לא מראה את זה כלפי חוץ אבל מבפנים זאת ההרגשה שלי ואני לא אוהבת אותה בכלל. אני לא רוצה לנסות להשוויץ ובנוסף אני דתיה אז אני לא רוצה גם להכשיל גברים אחרים ובכלל זאת לא התנהגות נאותה.

ובנוסף אני מרגישה שיש לי עין צרה על אנשים

אז בקשתי היא לדעת אם יש איזושהי תפילה אישית שאני יכולה לומר להקב״ה שיעזור לי לשנות תכונות אלו.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תפילות לא באות במקום עבודה אישית.
פתרון לבעיה לא מסתכם בתפילה. התפילה נלווית לדברים מעשיים שחובה עלינו לפעול כדי לשנות את המצב.
תפילה לא באה במקום ביקור אצל רופא. החולה ילך לרופא הטוב ביותר - זה מה שד´ מצפה ממנו, יחד עם זאת יתפלל לרפואה.
התפילה לא באה במקום פרנסה. האביון יחפש עבודה ופרנסה, זה מה שד´ מצפה ממנו, במקביל יתפלל לישועת ד´.
אם יש איום בטחוני - לא נפתור את האיום רק בבית הכנסת. אנחנו נפעל להשגת הבטחון - זה מה שד´ מצפה מאתנו, נלווה זאת בתפילה.
כך בכל ענין - עלינו לפעול ולעשות לשינוי ותיקון המציאות, במקביל להתפלל.

גם את צריכה לעשות מעשים שיקדמו שינוי לטובה בדרך החיים שלך ובמקביל להתפלל.

הדבר הכי חשוב שעליך לתקן איננו חוסר הצניעות.
הבעיה הכי חמורה שלך היא האכזבה שלך מעצמך והכעס שלך על עצמך. את זה עליך לתקן לפני הכל.

הקושי שלך לאהוב את עצמך גוזל ממך הרבה כוחות. אסור לאדם להיות מאוכזב מעצמו, זה מחליש מאוד, מרחיק ומייאש.
תאהבי את עצמך למרות חסרונותיך.
לכולנו יש חסרונות. כולנו רוצים להיות יותר ממה שאנחנו, עם זאת עלינו לקבל את עצמנו כפי שאנחנו. מתוך קבלת עצמנו ואהבת עצמנו אנחנו מוצאים כוח להתקדם.

דוני עצמך לכף זכות: מי שהרגישה עצמה במשך 18 שנים מכוערת, עברה חיים קשים. הרגשות שלך פגועים וצריכים תהליך שיקום.
את צריכה להבין שהחיים הפנימיים לא משתנים ביום אחד.
הרצון שלך להפגין את היופי שלך, להרגיש שמתפעלים מהמראה שלך הוא מאוד טבעי בנסיבות הללו.
את צריכה לקבל את המצב הזה - לא לכעוס על עצמך ולא להתאכזב מעצמך, להגיד לעצמך שאת כרגע משקמת את הרגשות הפגועים שלך.
הנכונות שלך לקבל את עצמך כמו שאת, תאפשר לך לאסוף יותר ויותר כוחות שמהם תוכלי לקדם את השינוי הרגשי והרוחני שאת מעוניינת בו.
תני לעצמך את הזמן ותתקדמי בקצב שנכון לך.
תתמקדי בהישגים שלך ולא בכשלונות, כך תגיעי בדרך בטוחה להיות יותר צנועה בהופעה ובמידות.
התפילות שלך צריכות להקיף את כל הצדדים הללו: תבקשי גם לאהוב את עצמך וגם לתקן את מידותיך וחסרונותיך. תבקשי שתהיה לך התבונה להכיר ולהבין את עצמך והרצון לשנות את עצמך לטובה.