אכילת תאנים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/08/14 18:41 יז באב התשעד

שאלה

בס"ד

שלום וברכה,

מישהו ביקש ממני לאחרונה להפריש תו"מ מתאנים שקנה.

אמרתי לו שמומלץ מאד לא לאכול תאנים בכלל, בגלל סכנת התולעים שיש בהם.

האם אמרתי לו נכון או שיש כאן חשש איסור בל תשחית (של התאנים)?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אדם יכול לפסוק איסור לאחרים רק כאשר הוא בטוח שיש איסור לכל הדעות, מפני שבנושאים רבים יש מחמירים ויש מקלים, אדם יכול להחמיר לעצמו אבל אינו רשאי להפוך חומרה לאיסור.

לעניין תאנים יש דעות שמתירות לאכול אותם לאחר בדיקה. לכן היה עליך לומר לו שיש לבדוק אותם מחשש תולעים אבל לא להמליץ לו שלא יאכל בכלל.

עיין תשובה שאין המלצה להימנע מאכילת תאנים
http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/emunat/20/02007.htm