שאלות בעקבות מאמר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/08/14 15:51 יז באב התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחרונה נחשפתי לסיפורים המשולבים בתולדות חיים אודות הרב יעקב ואזאנא ז"ל. היות שחלק מהדברים שקראתי אודותיו נראים כמנוגדים ליהדות, חשבתי שאולי כאן, באתר, ניתן יהיה ליישב את הסתירות.

אחד הדברים המוזרים ביותר, מתוך מה שקראתי, הינו הסיפור לפיו הרב היה נשוי לשדה ואף נולדו לו שני ילדים ממנה.

סיפור שני שהיה בעיניי מוזר, הוא סיפור מותו של הרב, שנבע מנקמת השדים.

שלישית, סופר כי בנוסף לתפילות היהודיות היה נוהג הרב להתפלל תפילה מוסלמית.

ידוע לי כי יהודי מרוקו באו במגע קרוב עם שכניהם המוסלמים, אך כיצד יתכן שאדם שמתפלל תפילה של דת אחרת עדיין יכול להיקרא רב בקהילות יהודיות?

יתכן והיו לו יכולות ריפוי רבות וחזקות. מתוך מה שקראתי, ישנם מספר זקנים מיהודי מרוקו שהעידו כי רופאו על ידו או שמעו אודות יכולותיו, אך האם יכולותיו הטובות כמרפא הינן סיבה מספיק טובה לכנותו רב?

ידוע לי כי גם לרבנים העוסקים בקבלה מיוחסים לעתים כוחות דומים לאלה המתוארים לגביו, אך מודגש כי הוא קיבל את כוחותיו מהשדים ומשיטות ריפוי מוסלמיות ואילו מרפאים יהודים אחרים קיבלו את כוחותיהם מהקבלה.

לאור זאת, שוב אני שואלת: כיצד הוא עדיין נחשב רב וכיצד רבנים של ימינו מתייחסים לסיפורים כגון אלה (מניחה שזה אינו הסיפור היחיד שאגב גם הזכיר לי את הסיפורים אודות כוחותיו של ישו כמרפא)?

בתודה מראש,

יסמין.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מהמעט שקראתי הוא לא היה רב ולא נחשב רב.
הוא היה מרפא בשיטות מוסלמיות.
מבחינה תורנית הבנתי שהדמות שלו שנויה במחלוקת.
רבני משפחת אבו חצירה התנגדו לו.
אינני מבין בדברים הללו - מצאתי קישור שיש בו דיון בעקבות ספר שנכתב עליו.

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2911880