חלב ובשר

חדשות כיפה רבני כושרות 13/08/14 14:06 יז באב התשעד

שאלה

שלום האם אפשר להשתמש בקערת פלסטיק לבשרי קר עם בצל ואחרי ניקוי לחלבי קר?

האם בלנדר מוט שטוחנים איתו בד"כ קר יכול לשמש לחלבי ובשרי?

האם כלי שאינו ב"י הכוונה שלא השתמשו בו כלל ביממה האחרונה או שאם השתמשו פרווה זה עדיין נקרא שאינו ב"י?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,
1. אם לא משהים את המאכלים בכלי 24 ש' אפשר להתיר. כדי למנוע תקלות כשרות במטבח ראוי ונכון לייחד קופסאות לבשרי וקופסאות לחלבי.
2. אם מנקים היטב ולא משתמשים לחיתוך דברים חריפים אפשר להתיר, כדי למנוע תקלות כשרות במטבח ראוי ונכון לייעד בלנדר לחלב ובלנדר לבשר.
3. נחשב לאינו בן יומו גם אם השתמשו בפרווה בתוך ה24 ש'
בברכה,