הבלעת שכר עבודה בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/08/14 23:20 טז באב התשעד

שאלה

לרב שלום,

1. האם מותר לעבוד בעבודה בשבת שהיא מתחילה נגיד משבת בצהריים ונמשכת עד הערב/לילה הכוונה כמה שעות אחרי יציאת שבת? האם זה נחשב הבלעה ?

אם אפשר הסבר קצר ומובן על הבלעה אני אשמח מאוד.

:)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זו בדיוק המשמעות של הבלעה, שאתה עובד גם בשבת וגם בחול, ושכר השבת מובלע בשכר העבודה שאינה בשבת.

בשולחן ערוך סימן שו, כתב החיי אדם (מובא במשנה ברורה שם ס"ק כא) שהשוכר יהודי ערב שבת לשמור על העגלות מפני הגניבה יתנה עם השומר שישמור גם ביום ערב שבת ובמוצאי שבת כמה שעות ואז נחשב לשכר שבת בהבלעה ומותר.