קשיים בזוגיות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/08/14 21:47 טז באב התשעד

שאלה

שלום לרב

אנו נשואים שנה וחצי וב"ה אני בהריון

בחודשים האחרונים אני מרגישה כי בעלי לא אותו דבר. הוא ממש שינה את היחס שלו כלפיי..

זה מתבטא בזה שברגע שהוא נכנס הביתה הוא מחכה כבר להתפנות לענייניו, אין לי סבלנות כלפיי,עצבני ומדבר אליי ממש לא מכובד..

אני מרגישה נטל עליו ואני בקושי רואה ומדברת אתו!

אני אובדת עצות, ומרגישה ככ לבד..

ניסתי לדבר ולשתף אבל זה לא עובד

ובסוף כל שיחה אני אשמה...

מה עושים????

רע לי..

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כאבך הרב מתבטא בכל מילה שלך, גם לי צר מאוד על מצבך.
יש לך שתי בעיות: אחת עם בעלך והשניה (כתוצאה מכך) עם עצמך.

את הבעיה עם בעלך חייבים לפתור. אסור להשאיר את המצב ככה. אם הוא לא מקשיב לך צריך למצוא דרך שתביא אותו להקשיב ולשתף פעולה.

יש מספר אפשרויות. את צריכה לבחור את המתאימה ביותר עבורך:
1. להפגש עם פסיכולוגית \ עובדת סוציאלית, לשתף אותה ולהעזר בה כדי להביא את בעלך לענין.

2. למצוא מכר משותף - מישהו שאת יכולה לשתף בקשיים שלך והוא ידבר עם בעלך: אחים או אחיות שלו? הרב שלו?
כמובן, צריך לדעת שאת פונה אל מישהו שיש לו גם הבנה וגם רגישות.
לדוגמה - אם אחותו היא רגישה ומבינה, את משתפת את אחותו בקשיים שלך ומבקשת שהיא תדבר אתו ותתערב...

הבעיה עם עצמך היא מפני שהבעל הוא השותף הטבעי הקרוב ביותר. כאשר הבעל מסתלק, חייבים למצוא מישהו קרוב לשתף אותו בקשיים הגדולים הללו: אמא, אחות, חברה טובה...

יש אפשרות לפנות לפסיכולוגית או עובדת סוציאלית שתהיה לך מקשיבה ותומכת בתקופה הקשה שעוברת עליך.

לסיכום - פסיכולוגית או עובדת סוציאלית יכולות לתת מענה גם כמקשיבות ותומכות וגם כמכוונות אותך כיצד להשיג שיח נכון עם בעלך.