כללי

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/08/14 14:59 טז באב התשעד

שאלה

היי שלום כבוד הרב,יש לי כמה שאלות שלא כל כך קשורות לאחת השנייה ואשמח אם תענה לי עליהן או אפילו אחת :

1. לפני כמה שבתות יצא לי לפתוח מסכת אבות ונפתח לי במקרה במשפט הבא:"שמואל הקטן אומר בנפול אויבך אל-תשמח",אז רציתי לשאול על איזה אויב מדובר שאסור לשמוח בשבילו ואיזה אויב כן מותר לשמוח ???

2. לפני כמה שבועות יצא לי חוויה חד פעמית לעזור להקים ישוב חדש בבקעה שנקרא"ברוש הבקעה",הישוב הוא ישוב חילוני ובגלל שעוד מעט שנת שמיטה רציתי לשאול האם מותר לעבוד את האדמה שלו ולחזק את הישוב ,ואם לא אז מה אפשר לעשות ??

3. שמתי לב שיש מצווה שלגבר אסור והיא כתובה בתנ"/תושב"ע /ספר החינוך אבל לאישה לא כתוב את המצווה שאסור והמצווה היא:זלגבר כתוב שאסור לו להיות הומו,דו וכו'... אבל לאישה לא כתוב שאסור לה להיות לסבית או משהו שנוגד את המין שלה ,מדוע לא כתוב הרי אישה יכולה לחשוב שזה מותר ???

תודה ענקית על הסבלנות וההקשבה והמשך שבוע טוב :-D

תשובה

שלום לך

1. לא זכור לי שמותר לשמוח בנפילתו של אויב בשום מקרה.

2. תזכה למצוות !.
ברוש הוא, כפי שכתבת, ישוב ותיק בבקעה. אני מכיר אותו אישית עשרות שנים.
אנו באנו לארץ ישראל לפי ציווי הקב"ה וכל מה שיהודי עושה בארץ ישראל שלא לפי ציווי הקב"ה דומה למי שנכנס לארמון המלך ומורד במלכותו בתוך הארמון.
לכן מי שרוצה לחזק את הישוב או ליישב את הארץ צריך לדקדק יותר במצוות ולא לחפש דרכים להקל.

עצי פרי אסור לשתול
עצי נוי וצמחים שונים מותר לשתול במשך חודש ימים עד טו באלול. (וצמחים חד שנתיים גם כעשרה ימים לאחר מכן)
בשנת השמיטה מותר רק לשמר את הקיים כגון להשקות את הצמחים שכבר נקלטו לפני השמיטה.
כמובן שניתן להקים שם סככות ומועדון ופינת חי וכד'.
ובודאי לשפץ מקום לתפילה ואפילו אולם אירועים.

3. טעית.
בתורה שני הדברים אסורים.

בציפיה לישועה דוד לוי