חמאת קקאו

חדשות כיפה רבני כושרות 12/08/14 09:07 טז באב התשעד

שאלה

שלום רב,

אנחנו מקפידים לאכול רק מוצרים שהם מהדרין, אבל אני רוצה להתחיל להשתמש בחמאת קקאו ועד עכשיו מצאתי רק בהכשר של רבנויות שונות. רציתי לשאול האם בחמאת קקאו יש צורך בהכשר כזה או שאפשר להסתפק ברבנות?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,
שאלתי רב מומחה לענייני חומר גלם וזה התשובה שקיבלתי:

רוב החמאת קקאו שמיוצרת בעולם היא פרווה וללא בעיות, בגלל שהפרשת השומנים מפולי הקקאו זה בין תהליכים הראשונים ביצור קקאו או שוקולד. עם כל זה, ישנם מפעלים שגם כן מייצרים שוקולד חלבי ולכן במפעלים האלו צריכים לדאוג להפרדה, הכשרה (אם עושים פרווה או חלב ישראל) וכו וכו, ואז כמובן צריכים השגחה טובה.
אבל יש גם הרבה מפעלים שרק מייצרים קקאו וחמאת קקאו ואין שום בעיה במוצרים שלהם ולכן לא צריכים הכשר בכלל.
מה שאני מציע זה שהוא ישלח את שמות החברות שהוא רוצה להשתמש במוצר שלהם ואני יכול להגיד האם זה טוב או לא.

ולכן תשלחו את השם של החברה וננסה לברר דרכו.
בברכה,