האם אדם תלותי הוא אנוכי?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 11/08/14 18:42 טו באב התשעד

שאלה

האם אדם תלותי הוא אנוכי?יש לי חברה טובה מאוד כבר מספר שנים.אבל תלותית.האם זה אומר שהיא חברה מיתוך אינטרס שלה?וזאת חברות לא אמיתית?

תשובה

שלום לך

שאלת שאלה מענינת מאד.

חברות תלותית היא בהחלט חברות לא בריאה. אמנם, החברות הזו לא נובעת ממקום של רוע או משהו שלילי, אלא מחוסר שקיים אצל אותה חברה.

כשעני מבקש ממך צדקה, הוא לא עושה את זה כי הוא 'אנוכי' אלא כי הוא נזקק לכסף והוא מבקש ממך לעזור לו. באותה מידה החברה התלותית זקוקה לתשומת לב, לתחושת כבוד והערכה, והיא מבקשת אותה ממך (כמובן לא בצורה מפורשת).

כמובן שחשוב מאד לתת צדקה לעני, אבל הצדקה הטובה ביותר היא למצוא עבורו עבודה או דרך בה הוא ידאג לפרנס את עצמו ולא יזקק כלל לאחרים. כך גם ביחס לתלותיות - זה בסדר גמור לתת לה תשומת לב, אבל הדרך המעודפת היא לסייע לה להעריך את עצמה ולרכוש בטחון עצמי כך שהיא לא תצטרך להיות תלותית

ברכה והצלחה

טוביה
tsbias1@gmail.com