מספר שאלות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/08/14 10:34 טו באב התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום.

1. האם יש לברך על נטילת ידיים בבוקר בכל מקרה או שאם קמתי מאוחר ואני לא מתפללת שחרית לא מברכים?

2. אם יש קופסא של עוגיות שהפתח שלה סגור ע"י מדבקה גדולה, האם מותר לקרוע את המדבקה בשבת בשביל לפתוח את הקופסא והקופסא תזרק רק לאחר שייגמרו כל העוגיות?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. בהשכמה בכל שעה בבקר צריך ליטול ידיים ולברך.

2. יש לשים לב למספר דברים כאשר קורעים מדבקה או עטיפה בשבת:
א. שלא לקרוע דברים כתובים משום שבדרך זו מוחקים אותם וזה אסור בשבת.
ב. שלא לקרוע במקום שבו יש הכנה מראש לקריעה: חירור או חריטה על העטיפה כדי שתקרע בקלות. דווקא בדרך זו אסור לקרוע בשבת. לכן גם לא לעשות חיתוך מדויק בסכין.
ג. לא לגזור במספרים.

עייני דברים מפורטים ומסודרים אצל הרב אליעזר מלמד
http://ph.yhb.org.il/01-15-12/