הנהגת ד'

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/08/14 10:29 טו באב התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

בשנים האחרונות מושגי יסוד ביהדות קיבלו אצלי מובנים חדשים, (כמו מושג הא-להות, עפ"י הרב קוק) וכתוצאה מכך אני מתקשה בלהגדיר מהי הנהגת ד' בעולם- מול בחירה חופשית וכו', וההשלכה של שאלה זו היא האם יש ועד כמה, לסמוך על הנהגת ד' (והקב"ה נתפס אצלי לא (רק) ככוח עליון). כלומר מה "פועלו" של הקב"ה על המציאות- ניסוח כזה של השאלה כן מציג את הקב"ה ככח עליון וגם פוגע בבחירה חופשית.

אשמח אם הרב יוכל להבהיר לי נקודה זו.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אני איני משוכנע שהבנתי את השאלה נכון, ועל כן אני מתקשה לענות עליה.
האם השאלה היא עד כמה הקב"ה מעורב בקביעת המציאות ועד כמה הדבר תלוי בבחירה החופשית ?
אם כן, קשה למנות את מספר המאמרים והשיטות שנכתבו בסוגיה זו.
האם תוכל לכוון אותי יותר למה שאתה מבקש, כדי שאוכל לנסות ולענות על כך ?

כל טוב