זרע לבטלה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/08/14 21:56 יד באב התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב... אני ממש ממש מתקשה להפסיק עם ההרגל הזה של הוצאת זרע לבטלה ואני נופל ורואה סרטים לא ראויים במחשב , אבל בחוץ אני ברוך ה' מצליח לרסן את העיניים, לפחות זה ... קשה לי כבר לראות את עצמי מצליח בגמילה מזה... באמת שאני מתפלל אל ה' בכל יום כמה פעמים ביום שייתן לי כוחות ויסלח לי ולכל עם ישראל...האור בקצה המנהרה נכבה ככל שעובר יותר זמן ואני לא מצליח להפסיק, כבר נמאס לי, הכל פריצות ולא נראה לי שאפשר בלי ההוצאת זרע לבטלה, לא משנה כמה תנסה, יהיה מאוד מאוד קשה להפסיק... אני בעצמי נמצא ברוך ה' בישיבה תיכונית וגם שם כל התלמידים מוציאים ורואים, רק יחידים ממש טוענים שהם לא... באמת כבוד הרב, כל פעם שאני מוציא אני בייסורים כואבים ואני עצוב ומצוברח, מה אני יכול לעשות? אני מתחיל להתייאש...

תשובה

שלום וברכהֿֿ

ואולי אפשר לשנות את ההסתכלות ?
להתחיל קודם כל בכל הדברים הטובים שאתה עושה, ולטפח אותם: תפילה ותלמוד תורה, חסד וצדק, קיום מצוות ותיקון המידות.
קודם כל לעסוק באור, כיוון שהדרך האחרת שאתה הולך בה לא מצליחה בנתיים.
ואז להתפנות יותר לתיקון הוצאת שכבת זרע לבטלה. לנסות ולהתקדם בכל פעם מעט מעט, ולהצליח, ואם נופלים - קמים שוב.

האם זו לא דרך שיש לה סיכוי גדול יותר ?

כל טוב