פגיעה ברכוש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/08/14 19:04 יד באב התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

הייתי בממ"ד בישוב, ובשירותים יש את המעמד של הנייר טואלט. וחלק ממנו נפל ממש שנגעתי בו וכמעט שלא הפעלתי לחץ- מכה חלשה מאוד,ואז חלק מהמעמד נפל. אני חושבת שזה היה ככה לפני כן.

אחר כך החזרתי את החלק למקום.

אחר כך ראיתי שהוא ממש נשבר (הרבה יותר ממה שהיה קודם) ולדעתי לא היה אפשר להחזיר את החלק למקום יותר, אחרי שמישהו אחר היה בשירותים(למעשה זה היה ילד שאני וחברה שלי שמרנו עליו עם סבתא שלו).

שאלתי מישהי שהייתה אחראית (כנראה הממ"ד לא שלה, זה של הישוב אבל היא 'שכרה' את המקום כדי לעשות יצירה אם אני לא טועה) אם צריך לשלם והיא אמרה שלא כי זה כבר בלוי.

האם אני צריכה לשלם, או להתנצל? ואם כן למי? תודה רבה והמון המון יישר כח!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זהירותך בענין גזל ראויה להערכה רבה!
לואי וירבו כמותך בישראל.
צריך לפנות למזכירות היישוב ולפרט להם את הארוע.