לתפור טלית והכנה מומלצת לשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/08/14 15:13 יד באב התשעד

שאלה

שלום,

שמי ר. ואני לומדת בתיכון בתנאי פנימייה, מעורב חילונים-דתיים בירושלים. כבר שנה שיש אצלנו בערבי שבת מניין לערבית וקבלת שבת, והחל מהשנה נתחיל גם במניין לשחרית בבוקר שבת.

מכיוון שהרבה מהמשתתפים הם חילונים ואינם מחזיקים ברשותם טלית גדול לתפילה, חשבתי שיכול להיות נחמד להכין ביחד טליתות.

ואני מגיעה לשאלתי - מה נדרש מהכנת טלית כדי שתהיה כשרה?

למשל מאיזה בד יש להכין את הטלית ומאיזה סוג חוט לקשור את הציציות?

תודה רבה, רוני.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

השאלה שלך מאוד מרגשת אותי.
ההתגייסות הטבעית שלך לקיום מצוות, לדאגה לכלל ישראל, זוהי מדרגה נפלאה של יראת שמים.

אני ממליץ לך לכוון את הרצון הקסום שיש לך לעשות בקודש, לפעילות של אפיית חלות לקראת שבת, כולל הפרשת חלה - זו פעולה מאוד חשובה ומקובלת במסגרת ההכנות לשבת קודש.

אסביר לך מדוע הרעיון של תפילת טליתות לא נראה מעשי:
בד הטלית צריך להיות מצמר. יש לכך מפעלים מיוחדים. צריך יכולת מקצועית מאוד גבוהה כדי ליצר טלית.
רצ"ב קישור לסרטון בנושא כדי שתוכלי להתרשם מהמקצועיות הנדרשת
http://avnetstore.co.il/טליתות/ייצור_טלית

גם החוטים של הציצית חייבים להיות מצמר, הטווייה שלהם היא ענין מקצועי.
אמנם כל איש ישראל יכול לקשור את החוטים של הציצית, אבל פעולה זו מתאימה רק לבנים (שהם מחויבים בציצית) ודורשת הכשרה טכנית ורוחנית (הקשירה צריכה להיות לשמה).

לכן אני ממליץ לך על אפיית חלות, כולל הפרשת חלה.
רצ"ב קישורים בנושא

http://www.he.chabad.org/library/article_cdo/aid/1545757

אני מאמין שתוכלו לקבל עזרה מבית חב"ד, גם להשיג טליתות וגם לקבל הדרכה של רבנית בהפרשת חלה.

להלן קישור עם רשימת בתי חב"ד בארץ. תבדקי איזה בית חב"ד בירושלים קרוב אליכם ותפני לשם.
http://www.chabad.org.il/IsraeliBranchs/Index.asp?CategoryID=60