כהן ופדיון הבן

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/08/14 12:34 יד באב התשעד

שאלה

שלום,

אני כהן ואמור לעשות את טקס פדיון הבן לנכד של אחותי.

התינוק נולד ביום רביעי לפנות בוקר, בערך בשעה 03.00, אני מבין שטקס הפדיון יהיה לאחר 30 יום, ביום שישי, באיזה שעה אפשר לעשות?

איפה אני משיג את המטבעות?

בתודה מראש,

צבי

תשובה

שלום צבי,
מזל טוב להולדת הנכד לאחותך, ולרגל זכייתך במצווה החשובה של פדיון הבן.
כיון שהתינוק נולד ב 3. לפנות בוקר, אין כל הגבלה על שעת הפדיון, ההגבלות הם רק כאשר הלידה היא בשעות הצהרים והערב, עד השקיעה. לכן תוכלו לבצע את הפדיון בלילה או ביום לפי בחירתכם.

לגבי מטבעות: לא חייבים מטבעות הוא יכול לקנות גביע מכסף (לא חייבים גם מכסף) או כל דבר אחר ובלבד שהשווי שלו כ- 225 שח נכון להיום, וצמוד לערך הכסף (silver).
נחמד הוא וסמלי לפדות בחמש מטבעות, וניתן להשיג אותם במקום יחסית זול (כעת כ- 700 שח) כאן:
http://www.liderman.co.il/מטבעות-פדיון-הבן
יש לו גם נקודת איסוף בירושלים וגם בתל אביב.
המשקל שלהם הוא גדול יותר ממה שצריך וגם המחיר, אבל המטבעות נחמדים ויפים.

חשוב מאוד: אם אתה קונה אותם, אתה צריך להקנות אותם במתנה גמורה לאבי הבן, ולהבהיר לו שהוא לא חייב לפדות אצלך תמורת זה שמכרת לו את המטבעות.
אתה יכול גם לתת לו את המטבעות במתנה או למכור לו אותם, אבל חשוב ששניכם תדעו, שברגע שהקנית או נתת לו הוא יכול לפדות אצל אדם אחר, וזה שלו לחלוטין.

כמו כן כדאי לברר (כמו בכל פדיון) שהסבא לא כהן או לוי, ושהוא לא נולד בניתוח, או אחרי הפלה!

שיהיה בהצלחה
עקיבא כהנא
akivamakshivim@gmail.com