צוק איתן ונחמה כפולה - דבר תורה קצר לפרשת נחמו

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/08/14 15:49 יב באב התשעד

שאלה

הסתכלתי בהפטרת השבוע, ומשהו היה נראה לי מוזר: פעמיים 'נחמו' - נחמו נחמו עמי. למה? למה צריך פעמיים לנחם אותנו? מה קרה, פעם אחת לא מספיק? חשבתי שהתבלבלתי אבל פתחתי בפסוק ובאמת כתוב שם פעמיים, למה?

תשובה

עם ישראל נמצא בצרה, קשה, המצב לא פשוט, אנשים מתפללים, יש אנשים שקשה להם.
והנה, פתאום אנחנו יוצאים מהצרה, הקב"ה בא לנחם אותנו!
הקב"ה בכבודו ובעצמו.
הוא בא ואומר לנו ´נחמו עמי´, תתנחמו, היתה צרה, ואיננה עוד, נגמרה הצרה! אתם יכולים לקום!
טוב, הבנו, הסתיימה הצרה עכשו אנחנו לא במיצר, כבר לא קשה כל כך.
הצלחנו להתנחם, לחזור לחיים הרגילים.
אבל,
למה?
למה היתה לנו כזו צרה? מה זה נתן לנו, למה צריך את הצרה ואת הנחמה, הרי אתה ה´ הבאת לנו גם את הצרה וגם את הנחמה, אז בשביל מה לך?
טוב, אז ´נחמו נחמו עמי´, פעמיים, תראו, עם ישראל, הצרה שבאה עליכם היא לא רק בשביל להתגבר עליה, היא בשביל ליצור דברים חדשים, דברים שלא הכרנו בכם עם ישראל, דברים שלא היינו יכולים ליצור אילולי שהייתם במיצר.

לצערנו היינו צריכים לעבור את חורבן הבית על מנת שנבנה בית גדול יותר.
וגם כעת נקוה שנזכה לראות בבניין הגדול של עם ישראל בארצו בצורה שלימה, ובבניין ציון וירושלים ננוחם´! אבל פעמיים!
כי אז נבין איך מתוך כל הקשיים דווקא קיבלנו כוחות גדולים יותר
שבת שלום!
חברים מקשיבים

מוקדש לע"נ בניה בן שלום הכהן שראל הי"ד