פחד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/08/14 01:02 יב באב התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני אמא לשבעה ילדים ב"ה שיהיו בריאים.

בזמן האחרון אנחנו חושבים להרחיב את המשפחה אבל לפתע תקף אותי פחד מצמית מהריון נוסף ולידה נוספת- פתאום אני מודעת יותר לכל הסיכונים וההסתבכויות שעלולות להיות.

אני מאוד רוצה עוד ילד אבל מפחדת על עצמי ברמות שלא הכרתי בעצמי...

אציין בנוסף שנעשיתי חרדה מאוד בזמן האחרון גם לגבי תחומים אחרים בחיים- חרדה לילדים, נועלת את הבית בלילה כמה פעמים, קושי להרדם והרבה מחשבות...

דיברנו על זה בינינו, בעלי ואני, אבל לא הוקל לי...

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני סבור שבכל תחום שיש לנו קושי צריך לבקש עזרה מקצועית.
מי שחש בגופו - הולך לרופא.
מי שיש לו בעיה משפטית מתייעץ עם עורך דין.
מי שיש לא שאלות עסקיות מתייעץ עם רואה חשבון או בנקאי.
את מתארת מצוקה רגשית ברורה: 'חרדות'.
את אמא אחראית - יש לך שבעה ילדים לגדל שיהיו בריאים וחזקים גופנית ונפשית.
האחריות הזאת צריכה להפנות אותך לסיוע רגשי: פסיכולוגית, עובדת סוציאלית קלינית, מרפאה באמנות...

בהצלחה!