נסיון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/08/14 20:48 יא באב התשעד

שאלה

שלום הרב

נפרדתי מחבר שלי לפני חודש וחצי ואני שבורה מאד מאד. כמעט לא עובר יום שאני לא בוכה מגעגעוים ורצון לחזור אחורה.

אני מודעת לכך שזהו נסיון מהקבה והוא יודע מה טוב לי.

רציתי לדעת עד מתי זה עוד בסדר שאני יהיה במצב הזה של הבכי מתי זה הגבול של העצבות ?

תודה רבה

שמחה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

צערך וכאבך מובנים, כל פרידה קשה לנו.
עם זאת חשוב להשלים עת המציאות החדשה ולקבל אותה ולא לחיות בדמיונות.
עצבות וכאב לב הם חושך רוחני. הדרך לגרש חושך היא להרבות אור.
כך גם ברוח, אל תנסי לגרש את המחשבות והזיכרונות זה לא פועל.
צריך להתמלא חיים חדשים - להשקיע כל ראשך ומרצך בלימוד, בעשיה, בחברה.
אם את בגיל שראוי לחיפוש חתן - צריך להתחיל לחפש מישהו חדש. הראש צריך להיות עסוק בעתיד וממילא העבר פחות מטריד.
בברכה