ערבים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 07/08/14 17:33 יא באב התשעד

שאלה

שלום!

יש ערבים ומחבלים (לא רק) וחשבתי על זה שהצורה שהם מתנהגים ממש מביישת את כבוד ה' כי הם בריאה שלו ובני האדם נבראו בצלמו. המחשבה הזו נכונה?

תודה רבה! :)

תשובה

שלום לך

רוב בני האדם, ובודאי יהודים רבים, מביישים את כבוד ה'. - זה חלק מהבחירה החופשית שיש לאדם - להתנהג בצורה גרועה.

לדעתי יהודי המחלל שבת (או לא מקפיד על כל איסור תורה אחר כמו נגיעה וכד') הרבה יותר מעוות את כבוד השם. הסיבה פשוטה שאם במשפחה חלילה אחד הבנים פועל ועושה דברים נגד אבא זה הרבה יותר חמור מאשר אחיין (הבן דוד) עושה דברים נגד הדוד שלו. יהודי העובר על איסור ה' הוא כמו הבן נגד אביו. מי שאינו יהודי העובר על איסור ה' (לגביו) הוא כמו האחיין נגד הדוד שלו.

בציפיה לישועה דוד לוי