מזוזות במעבר דירה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 07/08/14 10:52 יא באב התשעד

שאלה

שלום רב,

אנו מתעתדים בעזרת השם לעבור דירה בקרוב, בדירה הנוכחית אותה אנו עוזבים ישנם קלפים מהודרים ויקרים בני 3 שנים אותם התקנו בכניסתנו לדירה, האם יכולים לקחת קלפים אלו לדירה החדשה כמובן שיעברו בדיקה, או שצריכים להישאר בדירה ולשמש את הדיירים החדשים גם כן?

בברכת שבת שלום

ר

תשובה

שלום לך

עליכם להשאיר לדיירים החדשים דירה עם מזוזות. (אלא אם הם מבקשים לשים מזוזות משלהם ואז תתאמו בינכם מתי מתבצעת ההחלפה כך שהבית לא ישאר ללא מזוזה)

אתם יכולים להחליף את המזוזות למזוזות כשרות פשוטות יותר (או פשוטות יותר לגביכם). מומלץ לעשות זאת כאשר אתם עדיין בדירה ותגורו כמה ימים עם המזוזות החדשות הפשוטות יותר.

בציפיה לישועה דוד לוי