פתיל תכלת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/08/14 00:07 יא באב התשעד

שאלה

שלום,

רציתי לשאול את הרב מה דעתו לגבי תכלת (תכלת הרב מאזוז), והאם כדאי להטיל אותה?

כמו כן, שמעתי שאפשר למשל להטיל בטלית קטן ולא בטלית גדול, או ללבוש טלית קטן/גדול עם פתילי תכלת רק בשבת ולא בימי חול.

מה הכי נראה?

וכן לגבי השיטות (רמב"ם, תוספות וראב"ד)- כמו מי הכי ראוי לנהוג? ראיתי הרבה תומכים בשיטת הרמב"ם. האם כדאי כמוהו? וכמו כן לגבי שיטת הקשירה עצמה (חוליות מול קשרים וכריכות), כמו מי כדאי?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אני לא בקיא מספיק בסוגיה זו.
ההיגיון אומר שטוב ללכת בשיטה המקובלת על רוב הפוסקים.
כמו כן, ההיגיון אומר כי לכתחילה ראוי ללכת עם תכלת בכל המינים של טלית קטן. אמנם נפסק ֿכי התכלת אינו מעכב את הלבן, ועל כן אפשר ללכת גם עם ארבע פתילים לבנים - אולם זה לא לכתחילה אם סוברים שיש תכלת בזמן הזה.
אני נוהג כדעת הרמב"ם, אולם איני יודע לומר כי שיטות אחרות הן פחות נכונות.

כל טוב