שינוי שם של תינוק

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/08/14 10:35 י באב התשעד

שאלה

שלום לרב,

הבן שלי בן החצי שנה נולד בתאריך.... השנה.

בברית המילה הענקנו לו את השם א. מאז אני לא ממש רגועה ומרוצה מהשם. שהייתי בהריון היו לי 2 שמות אחרים אבל בגלל שבעלי לא אהב אותם אז קראנו לו בשם שהוא ביקש ואהב, אבל מאז ועד היום אני לא מצליחה להתחבר לשם הזה בכלל כאילו שהוא לא מתאים לבן שלי. לא שיניתי אותו כי הוריי מאוד מסורתיים ונגד שינוי השם שניתן בבברית המילה.

האם היום כשהוא בן חצי שנה ניתן לשנות את שמו? והאם השמות אופיר או דור טובים לתת לו?

לתשובתך אודה

אמא מוטרדת ....

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את כותבת:
"שהייתי בהריון היו לי 2 שמות אחרים אבל בגלל שבעלי לא אהב אותם אז קראנו לו בשם שהוא ביקש ואהב..."

הבעיה האמתית היא הכעס הנורא שיש לך על בעלך. השם הנוכחי מעורר בך את הכעס בכל פעם מחדש.
בעיה זו לא תיפתר בשינוי שם - להפך בכך יתעורר מתח הרבה יותר גדול בינך לבין בעלך.
אני מכיר זוג שהאבא קרא לילד בשם אחד והאם בשם אחר - זה היה ביטוי חיצוני לנתק שהיה בין בני הזוג.

הכי חשוב לילדך הקט - שיהיו לו הורים מחוברים, מחוברים מאוד! האהבה הזוגית שילד מוצא אצל הוריו מעניקה לו בטחון עצום לכל החיים.
לכן דאגה אחראית לעתיד ילדך תתבטא בפתרון אמתי של הקונפליקט בינך לבין בעלך.
אני בספק אם אתם מסוגלים לפתור זאת לבד - הייתי ממליץ לכם על טיפול זוגי.