גלישה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 05/08/14 17:39 ט באב התשעד

שאלה

שלום.

האם מותר מבחינה הלכתית לגלוש בים? או שזה נקרא לסכן את עצמך? תודה

תשובה

לשואל שלום רב.
אינני בקי בגלישה. אבל העיקרון ההלכתי הוא שאסור לאדם לסכן את חייו.
מה נקרא לסכן? הרי אנו נוסעים בכביש, עובדים על פיגומים ומנופים, הולכים לטייל, שוחים בים וכו'?
זה נקבע על פי המקובל ועל פי הוראות הבטיחות המקובלות. למשל אסור ללכת לשחות בחוף בלי מציל. אסור ליסוע בכביש בצורה מסכנת חיים. כשמטיילים, יש לשמור על כללי הבטיחות המקובלים. יש לדעת היכן ללכת והיכן לא, איך ללכת ובמה להצטייד. כשעושים סנפלינג, יש ציוד בטיחות מתאים וכללי בטיחות מקובלים. וכן הלאה בתחומים השונים.
כמובן, זה גם תלוי במידת המקצועיות של כל אחד בתחום.
ע"פ עיקרון זה, כך גם בגלישת גלים. אני מניח שיש מקומות מקובלים לגלישה, ויש כללים מקובלים של זהירות, לבוש וכדו'. אם אתה שומר על הכללים המקובלים בענף, אז מותר. לשם כך ראוי להתייעץ עם אנשי מקצוע ומדריכים בתחום, ללמוד מהם מה והיכן מותר, ולנהוג בהתאם.
בברכה
אפי קיציס