למה צמים בתשעה באב?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 05/08/14 10:37 ט באב התשעד

שאלה

שלום

רציתי לדעת למה אנחנו צמים בתשעה באב אני יודעת שזה בגלל חורבן בית המקדש אבל התשובה הזאת לא מספקת אותי כי אני לא יודעת מה זה בית מקדש אף פעם לא הייתי בו לא יודעת מה יש בפנים וקשה להיתחבר למשהו שקרה לפני מאות אלפי שנים

וכיום אני מרגישה שצום תשעה באב נהפך להיות יום של מרתון סרטים זה יום רגיל פשוט בלי לשתות ובלי לאכול אין בו תוכן שאני מתחברת עליו וזה קשה לצום ככה

אני ישמח אם תענה בהקדם

תשובה

שלום לך

תשעה באב כבר עבר, אבל הנושא של בית המקדש הוא נכון תמיד..

ביחס כללי לבית המקדש, את יכולה לראות כאן:
http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=265010

מעבר לזה, תשעה באב הוא בעצם יום אבלות על הצרות של עם ישראל בכל הדורות מאז הגלות. קשה להתחבר לחורבן בית המקדש, אבל לשואה, ולפוגרומים באירופה ובצפון אפריקה ובתימן אפשר יותר להתחבר - וזה הכל אותו ענין - גלינו מארצינו וסבלנו כל כך הרבה בגלות, אבדנו כל כך הרבה אנשים גדולים וצדיקים.. כשמתבוננים בזה, אז גם תשעה באב מקבל התיחסות אחרת.

שנזכה לגאולה שלמה במהרה!

טוביה
tsbias1@gmail.com