ש לי מספר שאלות לגבי ברכות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 05/08/14 10:18 ט באב התשעד

שאלה

שלום

יש לי מספר שאלות לגבי ברכות, אני מרוקאי מצד האבא ועירקי מצד האמא אם זה רלוונטי.

1.ברכה על נטילת ידיים אני צריך לומר רק בבוקר וגם לפני כל ארוחה גם אם אין בה לחם?

2. לגבי ארוחה מגוונת עם לחם, מספיק שאברך "המוציא" ולבסוף "מזונות"?

3. אם הארוחה מגוונת ללא לחם , אני צריך לברך לפי סדר מסוים? כלומר להגיד את כל הברכות לפני שאוכלים או שמספיק להגיד ברכה אחת? ולבסוף לברך ברכת "מעין שלוש" או מזונות?

4. אם אכלתי גם בורקס וגם תמר אז אני צריך לחזור על תפילת "מעין שלוש" פעמיים? פעם על העץ ופעם על המחיה?

5. בכל פעם שיוצאים משירותים צריך ליטול ידיים לסירוגין או לא לסירוגין? צריך לומר רק "אשר יצר"?

6. תמיד נוטלים 3 פעמים בכל צד?

7. אם אני אוכל ארוחה מגוונת ויש גם יין,מה סדר הברכות?

תודה

תשובה

תזכה למצוות,

1. ברכת על נטילת ידים מברכים בבוקר ולפני כל ארוחה שיש בה לחם.
2. זו לא דרך נכונה לאכול כך. בכל ארוחה צריך ליטול ידיים ולאכול לפחות פרוסת לחם שלימה ואחרי הארוחה לברך ברכת המזון.
צריך להמנע ממצב בו אוכלים לחם פחות מפרוסה שלימה.

3. בארוחה ללא לחם בכלל מברכים על המאכלים ואוכלם לפי הסדר : מזונות עץ אדמה שהכל.

4. בסוף הארוחה אתה מברך 'מעין שלוש' וכולל בה גם את הבורקס וגם את התמרים שאכלת.

5. ביציאה משירותים נוטלים ידים 3 פעמים לסירוגין (לא חובה מכלי) ומברכים 'אשר יצר'.
בבוקר צריך ליטול מכלי.

6. לסעודה נוטלים ידים מתוך כלי עגול ושלם 3 פעמים בצד ימין ו3 פעמים בצד שמאל.

7. היין אחרי המזונות. במקרה כזה לא מברכים 'שהכל' על שתיה אלא רק על אוכל.

בציפיה לישועה דוד לוי