דחוף - זרע לבטלה בלי אוננות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 04/08/14 23:52 ח באב התשעד

שאלה

בס"ד

שלום הרב.

אני שומר ברית כבר חצי שנה. לצערי צפיתי בתכנים לא צנועים ונגד רצוני ונגד מעשי יצא לי זרע לבטלה בלי שרציתי.

על פי ההלכה, אני עדיין נחשב כשומר ברית?

זה נחשב לפגם ברית?

נ.ב רק כדי שהרב ידע , שאלתי את הרב שלי בנוגע למקרה של חבר (שהתבייש לדבר עם הרב עצמו כי הוא מכיר אותו)

החבר ראה תכנים לא צנועים והלך לישון ויצא לו קרי לילה, הרב אמר שהוא עדיין שומר ברית (על פי עבודה זרה דף כ')

אז הרב, במקרה שלי שלא היה שום מגע ולא הייתה כוונה זה נחשב פגם ברית? האם אני עדיין נחשב כשומא באית? תודה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אין הגדרה הלכתית של שומר ברית, העיקר הוא שאדם תמיד ישאף לכך שלא יגיע לזה, לא לראית דברים אסורים, לא להרהורים אסורים ולא להוצאת זרע,

אשריך שאתה דבק בדרך הטוב.

בברכה,

דני ארגמן