מי יכול להבטיח שגם בית שלישי לא יחרב?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/08/14 23:01 ח באב התשעד

שאלה

קודם כל, אשריכם! תודה על עבודת הקודש שלכם!

אז ככה, אני עכשיו יושבת על הרצפה בתשעה באב, והאמת? התייאשתי.

לכל משך ההסטוריה היו לנו צרות וכל פעם אמרו " זה חבלי משיח ! הוא עוד מעט בא!" והנה, הוא עוד לא הגיע..

בכל פעם שיש צרה מדליקים בי את התקווה הזאת שהנה-עוד מעט זה נגמר ונעלה לירושלים וכרגיל, התקווה מתרסקת בבום וחוזרים לשגרה...

אז אם בכלל נזכה לגאולה מתישהו .. אם באמת המשיח יבוא כמו שאומרים.. אם באמת יהיה לקב"ה בית , מי מבטיח לי שכאן יגמר הסיפור ועמ"י יחיה לנצח בלי סבל? האם בבניית ביהמ"ק יגמרו לתמיד כל הצרות של העם הזה ? מי יודע אם גם הוא ח"ו ייחרב ושוב פעם ההסטוריה תחזור על עצמה כרגיל בלי שום מטרה וכיוון ברור..?

תשובה

שלום לך

שאלת שאלה יפהפיה.

אבל לפני זה, צריך לנסות ללכת 1000 שנה אחורה.

האם זה היה הגיוני שנחזור אי פעם לארץ?

שנקים מדינה?

האמת - לא צריך 1000 שנה אחורה. מספיק 100 שנה אחורה

מלחמת העולם הראשונה.

שליש! מהיהודים בארץ מתו ברעב, במגפות, ומה לא.

יאוש טוטלי.

האם זה הגיוני?

ובכל זאת - זה קם ונהיה ותוך מאה שנה, עם ישראל גדל מ60 אלף ל6 מיליון!

זה לא קרה ב'במקרה' חלילה - זה קרה בדיוק לפי התכנית האלוקית שכתובה בתורה - שעם ישראל יחזור לארצו.

כשאנחנו הולכים לפי התכנית הזו, הרי אנחנו מאמינים שגם המשך הפסוקים יתקיים - שהקב"ה ישרה שכינתו בינינו ויבנה את בית המקדש ויהיה רק טוב לעם ישראל

ברכה והצלחה

טוביה
tsbias1@gmail.com