חוסר תעסוקה בתשעה באב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/08/14 22:50 ח באב התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני נער שקובע עיתים לתורה, בבוקר ובערב.

יש לי בעיה שקשה לי לשבת וללמוד תורה במשך כל היום או רובו, אני אדם שאוהב ללמוד גם מקצועות חול וגם קודש.

מאחר ולמדתי את ההלכה שבתשעה באב אסור לקרוא ספרים שתמשך אליהם או לעסוק בדברי החכמה, מהטעם שמא תשכח ממך האבלות.

אם כן מה אוכל לעשות במהלך כל יום תשעה באב?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תשעה באב זה זמן לזכור את כל התקופות הקשות שעברו עלינו בגלות.
אתה יכול לקרוא ספרים - גם ספרי היסטוריה מקצועיים על התקופות הקשות בעמ"י: חורבן בית ראשון ובית שני; מרד בר כוכבא; גירוש ספרד ורדיפות היהודים בגלויות השונות ותקופת השואה.