הוספת שם שני

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 04/08/14 20:51 ח באב התשעד

שאלה

שלום רב,

כבר די הרבה זמן אני מרגישה בחיי חוסר מזל. זה מתבטא בכך ששום דבר לא מסתדר לי כבר די הרבה זמן. התייעצתי עם מס׳ אנשים והם אמרו שהבעיה יכולה להיות בשם שלי ולכן חשבתי על הוספת שם שני לשם הנוכחי שלי. רציתי לדעת מה דעתך בעיניין והאם זה אכן קשור. ואם כן על אילו שמות אתה ממליץ להוסיף כשם שני?

אודה מאוד לעזרתך כבוד הרב.

תשובה

לשואלת שלום רב
אני אינני חושב שלשם כשלעצמו יש השפעה כזאת. חז"ל לימדו אותנו "ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה". מדובר על תשובה כלומר על שינוי מהותי בחיים, ומדובר על תפילה לה', ומדובר על עשיית צדקה וחסד עם חברים. שינוי שם כשלעצמו אינו נותן דבר. אם כחלק מתהליך עמוק של תשובה משנים את השם, אם זהו חלק מאותו שינוי משמעותי בחיים, אז יש לזה ערך.
לפעמים קל לנו לברוח לפתרונות טכניים חיצוניים, שאינם דורשים מאמץ נפשי גדול. שינוי שם הוא דבר כזה. הוא מהווה בריחה מהתמודדות אמיתית עם הבעיות האמיתיות. אם אין כאן מאמץ נפשי, אז זה לא ישנה את גורלך.
לכן, אני ממליץ שתלכי בדרך המלך. תמצאי מה את צריכה לתקן, תעבדי על האישיות, תעסקי בתפילה ובחסד וזה מה שיביא לך את השינוי בחיים.
אם יש צורך, אז אפשר ללכת לרב ולהתייעץ איתו מה ואיך לתקן וכו'.
בברכה
אפי קיציס