הלשנה?

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 04/08/14 19:25 ח באב התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

נשכרתי על ידי מישהי שטסה לחופשה לחו"ל להשקות את הפרחים בביתה ולהאכיל את הדגים ולבדוק באופן כללי שהכל בסדר בבית, במקביל יש עוזרת שמנקה את הבית .היום הייתי בביתה וראיתי שהעוזרת השאירה פתק למישהו בשם שלומי . אין לי מושג מי זה...

האם מותר לי להגיד לזאת ששכרה אותי על הפתק?האם זאת הלשנה?וביחוד היום בט' באב...

תשובה

לשואלת שלום רב.
מותר ואף מצווה למנוע נזק מהזולת. אם אני רואה שרכושו עלול להפגע (גנבה למשל) אני צריך לומר לו. זה נלמד מדין השבת אבידה (וכמובן מדין ואהבת לרעך כמוך).
בברכה
אפי קיציס